Hitta lediga p-platser enkelt via internet

22 december 2021 jonas olsson

editorial

Genom att hyra en p-plats slipper man jakten på en ledig parkeringsruta. Man behöver heller aldrig oroa sig för datumparkering eller om man har parkerat rätt. För den som bor i Västerås, Skinnskatteberg, Norberg, Fagersta eller Hallstahammar, finns det flera fastighetsägare som har lediga p-platser.

För den som är på jakt efter en ledig p-plats till sin bil är det enklast att söka på internet. Hyr man en lägenhet kan man också fråga sin hyresvärd om det finns några lediga p-platser i närheten av huset där man bor. Som hyresgäst brukar man ha förtur på p-platser. De flesta fastighetsägare har webbsidor där man kan skapa sin egna profil och göra intresseanmälningar för lediga p-platser. Detta kan man också göra även om man inte hyr en bostad av fastighetsbolaget. 

 

image

 

P-plats i garage för motorcykeln

För den som har en motorcykel, moped eller cykel kan det vara bättre att hyra en p-plats i ett garage. Då tillgången på garage inte är så stor kan det vara bra att skapa en profil och ett konto hos en fastighetsägare som hyr ut p-platser och sedan lägga in en bevakning. Skulle det dyka upp en ledig garageplats får man ett email skickat till sig. Då slipper man själv dagligen kontrollera om det finns någon ledig p-plats i ett garage.

När man får ett förslag på en ledig p-plats skickat till sin email är det viktigt att man så snart som möjligt loggar in på kontot där man gjort en intresseanmälan, för att tacka ja eller nej till erbjudandet. Ofta har boende som hyr av fastighetsbolaget förtur. Men är ingen av dessa intresserade av att hyra den lediga p-platsen, så går parkeringsrutan till den som har längst kötid. Hur mycket det kostar att hyra en p-plats kan variera beroende på läge och om det gäller en plats i ett garage.

Fler nyheter